torstai 22. maaliskuuta 2012

Elämme jännittäviä aikoja...


Huh. Painoin juuri lähetä nappia muutama minuutti sitten. Uunituore, viimeiset lisäykset juuri saanut pääkirja, sukelsi läpi cyberavaruuden Kansallisteatterin keskukseen jossa ihanan ystävällinen henkilökunta taikoo sen paperimuotoon, jotta voimme nauttia sen uunituoreena torstain treeneissä. Toisin sanoen käsikirjoitus on valmis.

Ja ohjaaja ei meinaa pysyä housuissaan! Nimittäin nyt alkaa tämän projektin toinen osa, joka on vielä jännempi kuin eka osa. Tietystikin tässä jo matkan varrella olemme tehneet kohtauksia lavalle, mutta nyt alkaa se virallinen, perinteinen ohjaajantyö jossa kohtauksia asetellaan lavalle, siirretään ajatukset paperilta liveversioon. Enää ei kirjoiteta ja analysoida vaan nyt tehdään, painetaan duunia ja annetaan luovuuden kukkia.

Vaikka aikataulu on ollut ja tulee olemaan tiukka, niin olen ohjaajana hyvin luottavaisin mielin. Koska kaikki ryhmästä ovat olleet jollakin tavalla käsikirjoitusprosessissa mukana, niin kaikilla on jo vähän käsitystä siitä minkälainen Sankarillisista on tulossa. Toiset ovat tehneet käsikirjoitustyötä enemmän ja toiset ovat taas olleet treenikerroilla ideoimassa juttuja eteenpäin. Olemme käyttäneet apunamme Noodi –käsikirjoitustyökalua, mutta nyt voimme jättää senkin lepäämään tulevia projekteja varten. Kiitos avusta Noodi.

Roolijako tehtiin viime torstaina ryhmän kanssa melko yhteisymmärryksessä, niin kuin monet muutkin tärkeät päätökset ryhmässä on tehty. On tärkeää että jokaisella ryhmän jäsenellä on mahdollisuus tuoda äänensä kuuluviin asioissa, vaikka täydellistä demokratiaa ei tietysti voidakaan noudattaa.

Useimmiten roolit jakautuivat niille jotka olivat jo jotenkin olleet alusta asti mukana luomassa hahmoa, joko jo synnytysosastolla tai kasvatusvanhempana hahmon kasvaessa ja löytäessä paikkansa tarinassa. Se oli monen kohdalla luonnollinen valinta, kun tavallaan ollaan jo kasvettu hahmoon kiinni. Kaikilla esiintyjillä tulee olemaan esityksen aikana kiirettä, sillä oman roolin tai roolien lisäksi lähes jokaisessa kohtauksessa tullaan tarvitsemaan erilaisia hahmoja tekemään erilaisia asioita. Sen verran voin teille käsikirjoituksesta tässä vaiheessa paljastaa, että roolihahmoja on 28 kappaletta ja nuoria esiintyjiä 21. Näiden hahmojen lisäksi lavalla nähdään ainakin joukko R-kirjaimia, Big Brother-esiintyjät ja ehkä jopa muotinäytös.

Myös Sankarillisten tuotanto rullaa kovaa vauhtia eteenpäin, sekin on ihanaa! Tapasimme Andersin (lavastaja), Liisan (pukusuunnittelija), Epun ja Aleksin (äänisuunnittelu) sekä Severin (valosuunnittelu, jota tekee myös Sande) kanssa aurinkoisessa Arabianrannassa ja ideoimme esityksen visuaalista ja äänellistä maailmaa. On innostavaa päästä tekemään töitä näiden kunniahimoisten ja kekseliäiden ihmisten kanssa. Jo ensimmäisen palaverin aikana löysimme yhteisen sävelen ja kaikki tekijät saivat kiinni Sankarillisten tarinan erityislaadusta. Mikä se erityislaatu on, siitä sinun täytyy tulla itse ottamaan selvää toukokuussa.

Nyt ohjaaja yrittää vetäytyä hetkeksi vielä mietiskelemään ennen illan treenejä. Pysykää kuulolla täällä, niin tiedätte missä mennään.


Aurinkoiseninnokkainkevätperhosiavatsassa terveisin,

Eveliina, ohjaaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti