maanantai 26. maaliskuuta 2012

Tuotannosta päivää!


Kuppi kahvia ja tietokone - mielikuva tuottajan työstä on osoittautunut melko paikkaansa pitäväksi. Istun tuoreen, mutta jo hyvin rakkaaksi muodostuneen opinahjoni olohuoneessa ja kirjoitan tätä blogikirjoitusta. Olen aloittanut kulttuurituotannon opinnot Metropolia ammattikorkeakoulussa viime syksynä ja alavalinta tuntuu päivä päivältä onnistuneemmalta. Opintoja on takana vasta muutama kuukausi ja olen jo nyt päässyt mukaan tällaiseen projektiin – mieletöntä!
Meidän tuottajien osalta tämä sankarillinen matka alkoi tammikuussa, kun kuulimme, että Kansallisteatteri etsii tuottajaharjoittelijoita nuorisoteatteriprojektiin. Opiskeluihimme sisältyy runsaasti harjoittelua ja ajatus harjoitteluprojektin suorittamisesta Kansallisteatterissa suorastaan kutkutti mieltä. Niinpä otimme yhteyttä projektin vastuuhenkilöön, teatterikuraattori Pirjo Virtaseen, ja hän otti meidät välittömästi lämmöllä vastaan. Ensimmäinen tapaaminen sovittiinkin pian ja minä, sekä tuottajakollegani Sanja, pääsimme suunnittelemaan projektia yhdessä Pirjon sekä ohjaaja Eveliinan ja graafikko Sadun kanssa.
 


Tuottajan työ sisältää paljon sähköpostien vaihtoa, aikatauluttamista, työryhmän sisäistä tiedottamista ja organisointia. Tämän olemme saaneet huomata jo näiden kuluneiden parin kuukauden aikana ja onkin erityisen hienoa, että olemme saaneet projektissa vastuuta ja päässeet tekemään ihan oikeita töitä. Tässä projektissa meidän vastuualueeksemme on muotoutunut pääasiassa markkinointi ja tiedotus, joita olemme saaneet ideoida itsenäisesti, Kansallisteatterin henkilökunnan ohjauksessa. Heidän tukensa ja neuvonsa ovat meille opiskelijoina kullan arvoisia.
Sankarilliset – tarinoita arkijuustosankareista kokoaa yhteen nuoria teatterinharrastajia, alan rautaisia ammattilaisia sekä alan opiskelijoita. Tällainen työympäristö on mitä rikastuttavin, sillä siinä yhdistyvät ennakkoluulottomuus, ammattitaito, innovatiivisuus, kokemus sekä ennen kaikkea aito kiinnostus teatterin tekemiseen!
Tasan kahden kuukauden kuluttua on esitysten aika, joten vähitellen tahti alkaa kiihtyä. Käsikirjoitus on valmis ja nuoret ovat päässeet harjoituksissaan tosi toimiin. Siispä myös tuottaja lähtee nyt punomaan juoniaan - saa nähdä mitä kevätaurinko tuo kaduille tullessaan!

Annika, tuottaja

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hienolta projektilta! On tärkeää, että nuoret pääsevät tekemään sisällöntuotannollista työtä. Jatkakaa samaan malliin ja pitäkää blogi aktiivisena!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kannustavasta palautteesta ja tervetuloa katsomaan esityksiä 28.-29.5. Kansallisteatterin Pienelle näyttämölle!

    VastaaPoista