maanantai 19. maaliskuuta 2012

Tervetuloa Sankarillisten matkaan!

Matkamme alkoi keväällä 2011, kun ohjaajamme Eveliina Heinonen otti jatkaakseen Kansallisteatterissa jo kaksi vuotta pyörineen nuorten teatteriprojektin. Kyseessä on Kansallisteatterin kolmas nuorten projekti, joka kantaa nimeä Sankarilliset - tarinoita arkijuustosankareista. Projektin tavoite on tutustuttaa nuoria teatterin tekemisen perusteisiin sekä suunnitella ja toteuttaa toukokuun lopussa Pienellä näyttämöllä ensi-iltansa saava esitys.
Ohjaajamme Eveliina ja projektin vastuuhenkilö, teatterikuraattori Pirjo Virtanen lähtivät suunnittelemaan projektia jo toukokuussa 2011, mutta esityksen aihetta ei vielä tuolloin päätetty. Nuorista kumpuaville ideoille haluttiin jättää tilaa. Heti syksyn koittaessa kasattiin kokoon 21 nuoren työryhmä, joka kulki syksyä eteenpäin Eveliinan ohjauksessa, tutustuen, ryhmäytyen ja teatteri-ilmaisua harjoitellen. Sankaruus nousi harjoituksissa aiheeksi marraskuussa ja siitä asti ideaa onkin tarmokkaasti jalostettu eteenpäin.
Sankarilliset – tarinoita arkijuustosankareista käsittelee oman elämän sankaruutta. Sitä miten minun päätökseni vaikuttavat omaan elämääni ja miten minä itse olen lopulta vastuussa omista teoistani ja niiden seurauksista. Pohdimme myös onko meillä tarvetta supersankarilliselle, joka silmälasit huurussa pelastaa maapallon ilmastonmuutokselta, muukalaisvihamielisyydeltä, idolsmanialta ja lähimmäisenrakkaudettomuudelta?
Tältä pohjalta lähdettiin rakentamaan Sankarilliset - tarinoita arkijuustosankareista -näytelmää viime syksynä. Matkaa on siis jo takana, mutta nyt haluamme kutsua myös teidät mukaan tutustumaan teatterin ihmeelliseen maailmaan ja kurkistamaan verhojen taakse. Luvassa on riemukkaita otoksia niin kuvien kuin tekstien muodossa matkamme varrelta. Puheenvuoron saavat kaikki työryhmän jäsenet aina näyttelijöistä valo- ja äänisuunnittelijoihin. Toivottavasti nautit matkasta kanssamme!
 
Sankarilliset-työryhmä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti