keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Äänipäiden blogg

Aleksi äänisuunnittelu 50 %:

Aina sanotaan että aloittaminen on vaikeinta. Onneksi tällä kertaa se koskee vain blogitekstin kirjoittamista. Äänisuunnittelun aloittaminen tässä produktiossa on ollut mielestäni äärimmäisen helppoa.

Kun ensimmäisen kerran sain käsiini Sankarillisten käsikirjoituksen, ja totesin että näytelmässä liikutaan todellisuuden ja virtuaalimaailman välillä, alkoivat ideat heti pyöriä päässäni. Voi olla että se johtuu vain siitä että videopeleillä ja allekirjoittaneella on hyvin pitkä ja läheinen suhde.

Videopelit, äänimailmat, grafiikat, hahmot, hyvät ja pahat. Kaikki nämä,
uudet ja vanhat, muistot, pyörivät ajatuksissani oikeanlaista äänimaailmaa suunnitellessani. Äänimaailman tyyli rakentui helposti. Yhdessä äänisuunnittelun toisen osapuolen Epun, ohjaaja Eveliinan, lavastaja Andersin sekä valotiimin Severin ja Sanna-Kaisan kanssa pääsimme teknisestä toteutuksesta yllättävän helposti samoille raiteille. Tyyli on retro. Mielessä pyörivät 8-bittinen Nintendo, Commodore 64 ja Linkin seikkailut pimeissä luolastoissa.

Ensimmäiset ääniraidat jotka päätimme sisällyttää näytelmään, saivat alkunsa Olli Salosen kotistudiolla. Olli on säveltänyt Sankarillisten videopeliin upean teema kappaleen, jonka
ensimmäinen (ei kuitenkaan lopullinen) versio löytyy täältä:


http://dl.dropbox.com/u/2314572/Proggikset/nuorisoteatteri2.mp3

Lopullinen versio on mahdollista kuulla ainoastaan Kansallisteatterin
Pienellä näyttämöllä 28. & 29.5.


Eppu Äänisuunnittelu, ne toiset 50%:

Kesäteatterin äänisuunnitteluista, ponnistus Sankarilliset työryhmään ja Kansallisteatterille tekemään äänisuunnittelua on itselleni henkilökohtaisesti aivan huikea kokemus.

Projekti on ollut erittäin antoisa ja opettavainen. Ensimmäistä kertaa pääsen
työskentelemään näinkin hyvän kemian omaavassa ryhmässä, jossa pääsee keskustelemaan
visioistaan ohjaajan lisäksi muunkin teknisen työryhmän kanssa ja yhdessä hautomaan ja viemään ideoita eteenpäin. (''Valopäitä'' lainatakseni: Supagreat!)

Vaikka välillä onkin ollut hampaiden kiristyksiä ja istumalihakset puutuneet tietokoneen äärellä efektejä rakennellessa, olen tyytyväinen ja hyvilläni työn tuloksesta.Odotan innolla hetkeä, milloin yleisökin pääsee nauttimaan työmme tuloksesta.

Tsemppiä vielä koko työryhmälle viimeiseen rutistukseen ennen enskaria! :)


Äänipäät, Aleksi ja Eppu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti