torstai 17. toukokuuta 2012

Maskeeraajan tarina

”Käsidesiä kaikille!” huudan, vaaleanpunaisessa pyjamassa keskellä mielenosoitusta. Tarkka sijaintini on Willensaunan lava, vuosi 2009.

Kun Pirjo ilmoitti ”kuviksen”opettajallemme Annelille tarvitsevansa muutaman maskeeraajan Kansallisteatterin nuorten ilmaisutaitoryhmän näytöksiin, arveli Anneli tehtävän kiinnostavan minua. Kiinnosti, sitä ei käy kieltäminen – vaan eipä hänkään arvannut, että tämä olisi comebackini projektiin, johon osallistuin näyttelijänä kun se ensimmäisen kerran järjestettiin.

Tällä kertaa roolini on lavan takana maskeeraajana, yhdessä Anniinan, Jaanan, Maijun ja Miran kanssa. Meidän osaltamme projekti on työharjoittelun vuoksi lähtenyt täydellä teholla käyntiin vasta pari viikkoa sitten – olemme olleet seuraamassa harjoituksia, saaneet omat kappaleemme käsikirjoituksesta piirrusteltaviksi ja keskustelleet ohjaaja-Even ja puvustaja-Liisan kanssa näkemyksistämme. Mitä nyt jokusen vapaahetken koulussa ja siviilissä käyttänyt hahmoluonnosten selailuun sekä meikkien ja kampausten suunnitteluun ja harjoitteluun. (: Keskiviikkona kävi ensimmäinen puolikas näyttelijäkaartia koulullamme testaamassa sopivan väriset meikkipohjat itselleen, ja perjantaina seuraa toinen, joten alamme vihdoin päästä ihan konkreettisesti hommiin!

Nyt kun ensi-iltaa edeltävät päivät on laskettavissa kahden käden sormilla, lienee parasta toivottaa katsojille kärsivällisyyttä hyvää odottaessa ja työryhmälle jaksua sekä pitkää pinnaa kun harjoitusten tahti vain kiihtyy – nauttikaa nyt kun projektia vielä on jäljellä, kahden viikon kuluttua on jo ikävä treenejä!

Nina, maskeeraus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti